Determinanty priamych zahraničných investícií - prehľad literatúry - Kubíková, Zuzana
Stručný prehľad literatúry zaoberajúcej sa problematikou determinantov priamych zahraničných investícií a ich očakávaným vplyvom na zahraničné investície. Medzi najčastejšie determinanty, kde sa očakáva pozitívny vplyv na priame zahraničné investície sa zaraďuje veľkosť trhu, resp. jeho rast a trhový potenciál, kvalita pracovnej sily, náklady na prácu, vzdialenosť medzi domovskou a hosťovskou krajinou, inštitucionálne prostredie, zdanenie.