Meranie regionálnej nerovnosti - Labudová, Viera, 1958-
Regionálna nerovnosť ako významný prejav regionálnych rozmanitostí a jej meranie niekoľkými rôznymi spôsobmi. Možnosti použitia Theilovho indexu na analyzovanie nerovnosti vzhľadom na existujúce disparity medzi regiónmi.