Premenné modelov DEA pre hodnotenie efektívnosti v zdravotníctve - Lacko, Roman, 1988-
Oblasť zdravotníctva často podlieha hodnoteniu výkonnosti procesov a efektívnosti vynakladania zdrojov. Za účelom hodnotenia výkonnosti procesov a merania ich výkonnosti je využívané veľké množstvo metód. V príspevku je poskytnutý prehľad a rozdelenie najčastejšie používaných vstupných ale aj výstupných premenných jednotlivých modelov metódy Data envelopment analysis v oblasti zdravotníctva používaných prevažne v zahraničnej literatúre.