Priemysel 4.0 zastihol firmy a štát nepripravených - Kvašňák, Lukáš
V súčasnosti sa koncept inteligentného priemyslu mení z marketingového sloganu na konkrétne investície a prináša aj reálne výsledky. Investície budú smerovať do digitálnych technológií, informačných systémov a softvérových aplikácií. Náročné úlohy nestoja len pred firmami, ale tento pokrok vytvorí tlak aj na štát. Preberanie inovácií musí nahradiť vlastné domáce inovovanie. Ak si SR bude chcieť udržať priemyselnú výrobu, musí pre firmy vytvoriť ekosystém podporujúci kreatívne činnosti a inovácie. Prvým krokom je vytvorenie Koncepcie inteligentného priemyslu v SR.