Mystery shopping cestovních kanceláří a cestovních agentur na území České republiky - Pachrová, Stanislava
Výsledky kvalitatívneho marketingového výskumu realizovaného metódou mystery shoppingu v roku 2015 Vysokou školou polytechnickou Jihlava medzi 348 cestovnými kanceláriami a cestovnými agentúrami na českom trhu. Výsledky výskumu dokázali, že v súčasnej dobe sú v Českej republike podniky cestovných kancelárií pre zákazníka o niečo atraktívnejšie než podniky cestovných agentúr. Cestovné kancelárie boli úspešnejšie pri hodnotení webových stránok, vonkajšieho vzhľadu prevádzky a vonkajšej reklamy. Cestovné agentúry dosiahli lepšie výsledky pri hodnotení kvalifikovanosti personálu.