Circular Migration and Its Impacts in the Current Stage of Globalization - Přívarová, Magdaléna, 1955-
V dnešných podmienkach globalizácie by kruhová migrácia mohla vyriešiť niektoré problémy, s ktorými sa stretávame pri spätnej migrácii. Genéza a analýza konceptu okružnej migráci. Potreba vytvorenia mechanizmov na zabezpečenie obehového charakteru migračného hnutia. Jeho dopady na rozvoj pôvodných krajín. Medzinárodná spolupráca je nevyhnutnou podmienkou obojstranne výhodnej stratégie, ako dôležitej súčasti okružnej migrácie.