Komplex nových opatrení zameraných na zmiernenie rizík a posilnenie bankového sektora - Petrík, Matúš
Snaha o výraznejší posun v oblasti tretieho piliera bankovej únie (prijatie európskeho systému ochrany vkladov) a uplatnenie zásadných výhrad od väčšiny členských štátov, najmä k jeho implementácii za súčasných podmienok nastavených v tejto oblasti, prispeli k vydaniu rozhodnutia Rady pre hospodárske a finančné záležitosti (Ecofin). Toto rozhodnutie spočíva v zavedení ďalších opatrení do bankovej legislatívy s cieľom zmierniť rizikovosť bánk.