Utečenecká kríza v EÚ a jej dôsledky na ekonomiku, spoločnosť i politické vzťahy - Puškárová, Paula, 1985-
Utečenecká kríza v číslach. Počet prvých žiadostí o azyl v EÚ (2014-2015). Počet imigrantov do vybraných krajín EÚ z hľadiska pôvodu. Príčiny vzniku utečeneckej krízy. Následky utečeneckej a migračnej krízy v EÚ. Náklady na utečencov - prognóza vývoja do roku 2020. Regulovanie prílevu utečencov a skríningový proces ako neodmysliteľná súčasť úspešnej integrácie utečencov.