New aspects and tasks of knowledge management in the e-business era - Rakovská, Eva, 1963-
Dátový manažment verzus znalostný manažment. Stará a nová éra v podnikateľskom prostredí - posun od automatizácie (spracúvanie dát) k e-biznisu (inovácia procesov, e-agility). Technologický rozvoj je rýchlejší než rozvoj podnikov a podnikových procesov, časté nasadzovanie nevhodných IT riešení najmä v malých a stredných podnikoch. Znalostný manažment ako organická súčasť každého podnikového IT projektu. Technológie znalostného manažmentu. Vzťah medzi e-biznisom a znalostným manažmentom. Znalostný manažér ako premostenie mnedzi softvérom a ľuďmi. Hlavné úlohy znalostných manažérov v budúcnosti: know-what (vedieť čo), know-how (vedieť ako) a know-why (vedieť prečo).