Vznik a fungovanie klastrov v rozličných regiónoch sveta - Krajňáková, Emília
Zvýšený záujem o regionálne klastre v značnej miere je spojený so všeobecnou tendenciou geografickej koncentrácie rozličných spoločnosti v rámci jedného alebo niekoľkých priemyselných odvetví. Predpoklady vzniku priemyselných regiónov v Taliansku, štádia a kartografia klasterizácie ekonomiky škandinávskych krajín, krajín západnej a strednej Európy, ale aj USA a Japonska. Opatrenia zamerané na vznik a rozvoj klastrov v uvedených krajinách. Postoj a prínos Európskej únie pre klastrovu politiku.