Skúmanie vzťahu priestorového rozloženia rómskej populácie a dojčenskej úmrtnosti v Slovenskej republike - Gavurová, Beáta, 1972-
Vzťah priestorového rozloženia podielu rómskej populácie z celkového počtu trvalo bývajúcich obyvateľov a dojčensjeh úmrtnosti. Význam skúmania priestorového rozloženia dojčenskej mortality v okresoch s podielom vyšším ako 20 percent.