A taxation of financial transactions - Feranecová, Adela, 1986-
Termínom finančná transakcia sa rozumie výmena finančných nástrojov medzi bankami alebo inými finančnými inštitúciami. Daň z finančných transakcií a zdanenie v členskej krajine EÚ, v ktorom sa sídlo nachádza aj keby bola transakcia vykonaná mimo EÚ.