Management work in relation to gender stereotypes - Mihalčová, Bohuslava, 1963-
Pohlavie a gender (rod). Rod a manažérske vojny. Dotazníkový prieskum medzi slovenskými manažérmi oboch pohlaví: analýza manažérskych pozícií vo vzťahu k rodovým stereotypom, zdokumentovanie vyššieho zastúpenia mužov než žien na manažérskych pozíciách, analýza príčin. Trojuholník prirodzeného úbytku pracovníkov podľa pohlavia (attrition triangle). Nedostatočné využívanie schopností a potenciálu žien vo vzťahu k ich ambíciám uchádzať sa o manažérske pozície.