Využívanie informačno-komunikačných technológií v riadení ľudských zdrojov - Kočíková, Elza
Súčasné možnosti a vzťah medzi informačno-komunikačnými technológiami a riadením ľudských zdrojov. Informačno-komunikačné technológie sú už neoddeliteľnou súčasťou nášho sveta. Pojmy ako systémový prístup a informačná spoločnosť sú spojené s inováciami, ktorých nositeľom je človek prostredníctvom svojej schopnosti akumulovať vedomosti a vytvárať nové poznatky. Zo skúseností vyplýva, že spoločnosť, ktorá chce disponovať finančným kapitálom, musí investovať do intelektuálneho kapitálu a informačno-komunikačných technológií. Pohľad na spätosť IKT s riadením ľudských zdrojov, kedy IKT predstavujú v maximálne možnej miere slobodný softvér.