Correction of perception of economic growth in the context of the new economic reality - Rozborilová, Dária
Búrlivá viacúrovňová diskusia o ekonomickom raste ako dôsledok dlhodobej glorifikácie ekonomického rastu. Vybrané problémy týkajúce sa vnímania ekonomického rastu v súvislosti s novou ekonomickou realitou: problém definície ekonomického rastu, problém vnímania ekonomického rastu ako cieľa ekonomickej činnosti, problém vnímania ekonomického rastu ako podmienky rastu prosperity, problém vnímania ekonomického rastu ako podmienky zníženia nerovnosti, problém modifikácie typov ekonomického rastu, problém preceňovania/podceňovania dôležitosti limitov ekonomického rastu, problém preceňovania mýtov o ekonomickom raste, ignorovanie problému medzigeneračnej rovnosti.