Consumer knowledge about food labelling in Slovakia - Daňo, Ferdinand, 1959-
Európska a slovenská legislatíva označovania potravín. Vyhodnotenie čiastkových výsledkov základného kvantitatívneho prieskumu z decembra 2015 o označovaní potravín (formou online dotazníka) zameraného na záujem spotrebiteľov, povedomie spotrebiteľov a znalosť spotrebiteľov. V rámci spotrebiteľských znalostí označovania potravín sa výskum zameral na tieto oblasti: z akých zdrojov získavajú spotrebitelia informácie o označovaní potravín, či trpia nedostatkom informácií o označovaní potravín, či vedia, ktoré informácie sú na potravinách povinné a aká je úroveň spotrebiteľskej znalosti označovania potravín či znalosť štátnych kontrolných orgánov. Riziká nedostatočného alebo zavádzajúceho značenia. Odporúčania a návrhy praktických krokov na zvýšenie úrovne spotrebiteľskej znalosti označovania potravín.