Understanding Body Language and Facial Expressions in Communication - Meľsitová, Jolana
Komunikácia predstavuje vzájomnú výmenu názorov a informácií, ktoré môžu byť sprostredkované slovným alebo písomným prejavom, rôznymi znakmi, zvukmi a správaním sa komunikujúcich. Reč tela predstavuje neverbálne znaky, ktoré sú používané v priebehu konverzácie, kde myšlienky a pocity sú vyjadrované správaním, gestikuláciou, mimickým výrazom, očným kontaktom komunikujúceho.