Examples for statistical quality control - Horníková, Adriana
Definícia pojmu akosť (kvalita), kvalita ako viacrozmerný pojem. Európska charta kvality (European Quality Charter, 1998) - európska kvalita ako výhoda v medzinárodnej konkurencii. Detailné predstavenie knižnej publikácie "Kvalita a inovácie, riešené a neriešené príklady" (Horníková, 2015): systémy riadenia kvality - všeobecne a preferované na Slovensku; nástroje štatistickej kontroly kvality; procesy a štatistické riadenie procesov; ilustratívne príklady pomocou štatistického softvéru JMP; Taguchiho prístup ku kvalite; inovačné aktivity.