Analysis of gross domestic product and its factors in Slovakia according to the classification NACE - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Analýza hrubého domáceho produktu (HDP) na Slovensku v období 2008-2013 v členení podľa klasifikácie ekonomických činností SK NACE na údajoch z databázy Slovstat. Analýza a určenie faktorov, ktoré ovplyvňujú HDP, pomocou pyramidálneho modelu. Tri faktory HDP: účinnosť kapitálu (capital efficiency), vybavenosť ekonomicky aktívneho obyvateľstva kapitálom (capital equipment of economically active population), ekonomicky aktívne obyvateľstvo (economically active population). Definícia pojmu pyramidálny model, 3-zložkový statický a dynamický variant, logaritmický rozklad pyramidálneho modelu.