Birth rate and death rate of enterprises in Slovak Republic during the period 2007-2012 - Kotlebová, Eva
Slovensko patrí ku krajinám s vysokou mierou vzniku i znániku podnikov. Časová a priestorová analýza demografie podnikov podľa krajov na Slovensku v rokoch 2007-2012: miera vzniku podnikov, miera zániku podnikov, vývoj oboch mier. Kvantifikácia vplyvu časovej a priestorovej dimenzie na mieru salda vzniku podnikov prostredníctvom GLM procedúry v aplikácii SAS Enterprise Guide.