Modeling outflow rates of unemployment in Slovakia - Rublíková, Eva
Štatistická analýza evidovanej nezamestnanosti na Slovensku na mesačných údajoch v období 2001-2015. Definícia pojmov: miera nezamestnanosti (unemployment rate), miera odtoku nezamestnaných (outflow rate, OR), miera prítoku nezamestnaných (inflow rate), pomer voľných pracovných miest (vacancy ratio, VR). Dlhodobý vzťah medzi mierou odtoku nezamestnaných (OR) a pomerom voľných pracovných miest (VR) pomocou funkcie náboru (hiring function). Krátkodobé predpovede miery odtoku nezamestnaných (OR) a pomeru voľných pracovných miest (VR) pomocou modelu SARIMA.