Environmentalizmus ako politická filozofia pre antropocén - Sťahel, Richard
Globálna environmentálna kríza, jej príčiny, aspekty a možné dôsledky. Priemyselná civilizácia. Životné stratégie. Vzájomná podmienenosť environmentálnej a sociálno-politickej stability. Environmentálna zodpovednosť ako politická a právna kategória. Environmentálna spoločenská zmluva