Territoriaľnoje stanovlenije Čechoslovackogo gosudarstva v 1918 godu - Zubro, Tetyana, 1975-
Koniec 1. svetovej vojny a podmienky pre vznik samostatného štátu Čechov a Slovákov. Versailleská dohoda a ustanovenie hraníc Československej republiky. Trianonská dohoda a dohoda podpísaná v Saint Germain, ktoré potvrdili rozpad Rakúsko-Uhorska. Medzinárodná komisia pre vymedzenie hraníc Československej republiky.