Poistenie - nástroj na riešenie rizikovosti poľnohospodárskej výroby - Chrastinová, Zuzana
Informácie o rizikovosti poľnohospodárskej výroby na Slovensku, ktorá je v súčasnosti riešená systémovo - prostredníctvom poistenia, ad hoc- dotáciou zo štátneho rozpočtu podľa vládneho nariadenia v prípade škôd katastrofického rozsahu, kalamít, prírodných katastrof a individuálne na úrovni podnikov. Rozhodujúca forma riešenia rizikovosti a čiastočná eliminácia rizík je poistenie v komerčných poisťovniach. Analýza informácií o zaplatenom poistnom a vyplatených náhradách škôd zo súkromných poisťovní súhrnne a podľa druhu predmetu poistenia. Analýza je doplnená grafickým zobrazením a mapami o škodovosti podľa okresov Slovenska.