Cenový vývoj - Hudcovský, Martin, 1988-
Miera inflácie sa v roku 2014 stala jednou z prioritných tém na Slovensku i v eurozóne. Úplná stagnácia spotrebiteľských cien. Ceny výrobcov v jednotlivých odvetviach poklesli výraznejšie. Pokles cien sprevádzal takmer celý domáci dopyt. Pokračujúca cenová divergencia od priemeru EÚ 15. Silný negatívny vplyv deflácie sa na Slovensku neprejavil, stagnujúca cenová hladina stimulovala úroveň domáceho dopytu.