Komparácia priamych daní vybraných krajín Európskej únie - Korečko, Jaroslav
Porovnanie daňových sústav z hľadiska štruktúry a objemu priamych daní a analýza vzájomnej podobnosti resp. rozdielnosti vybraných indikátorov v rôznych geografických častiach Európy. Overenie tvrdenia, že harmonizácia priamych daní v EÚ nie je v blízkej budúcnosti reálnou a realizovateľnou myšlienkou.