Vybrané otázky vývoja zamestnanosti - Hudcovský, Martin, 1988-
Viditeľné zlepšenie vývoja zamestnanosti v roku 2014, v roku 2015 - pokračovanie tohto trendu. Odvetvový pohľad na vývoj zamestnanosti. Eurofondy a rast zamestnanosti. Prognózy na rok 2016-2017. Zmeny metodológií pomáhali znižovať nezamestnanosť. Miera evidovanej nezamestnanosti vykazovaná ÚPSVaR sa v priebehu od novelizácie v roku 2013 stala menej transparentným ukazovateľom, ktorý popisuje vývoj nezamestnanosti s určitým skreslením voči reálnemu stavu. Taktiež zaradenie medzi pracujúcich aj osoby pracujúce na aktivačných prácach skresľuje skutočný stav zamestnanosti.