Stanovenie hodnoty synergických efektov pri fúzii a akvizícii - Harumová, Anna, 1955-
Dôvodmi pre fúziu a akvizíciu je získanie väčšieho podielu na trhu, reštrukturalizácia subjektov, zlepšenie platobnej bilancie, a pod. Súčasný stav teoretických východísk fúzií a akvizícií. Úspech fúzie a akvizície potvrdzuje vznik synergického efektu. Stanovenie hodnoty synergických efektov pri fúzii a akvizícii. Ohodnotenie potenciálneho synergického efektu predstavuje jednu z najkomplikovanejších úloh pri analýze efektívnosti zlúčení. Faktory ovplyvňujúce úspešnosť fúzie.