Vertikálne dohody a ich vplyv na hospodársku súťaž v EÚ - Silanič, Peter, 1984-
Principiálne rozdiely medzi vertikálnymi a horizontálnymi dohodami. Horizontálne vzťahy medzi firmami a silná motivácia uzatvárať medzi sebou cieľové dohody, ktoré vedú k vyšším ziskom celého odvetvia. Vertikálne vzťahy medzi podnikateľmi. Právna úprava vertikálnych dohôd v EÚ. Pro-súťažné a protisúťažné efekty vertikálnych dohôd. Praktické problémy posudzovania vertikálnych dohôd.