Ekonomická výkonnosť a špecializácia exportu podľa príjmovej úrovne - Lábaj, Martin, 1982-
Autor sa zaoberá vzťahom medzi ekonomickou úrovňou a špecializáciou exportu, a to najmä vo vzťahu k príjmovej úrovni exportu. Pri analýze špecializácie exportu vychádza z podrobnejšej klasifikácie exportu, konkrétne z medzinárodnej klasifikácie obchodu SITC Rev. 4 na štvormiestnej úrovni (1022 produktov). Oktem toho analyzuje príjmovú úroveň exportu jednotlivých komodít a postavenie Slovenska z hľadiska jeho štruktúry exportu. V závere analyzuje vzťah medzi rastom miezd a rastom produktivity práce v pokrízovom období, a to na základe symetrických intput-output tabuliek v stálych cenách za roky 2009 a 2010.