Mníchovská správa o stave sveta - Pressburg, Adrian Peter
V bavorskej metropole prebehla v druhej polovici februára výročná bezpečnostná konferencia, na ktorej sa zúčastnili politické, vojenské a podnikateľské špičky z celého sveta. Konferencia sa špecializuje na tematické okruhy zbrojenia, obrany a bezpečnosti. Približne 500 účastníkov sa pokúšalo ujasniť si, či sa doterajšie usporiadanie pomerov vo svete nenávratne mení a akým smerom sa uberá. V atmosfére stupňujúceho sa antagonizmu Východ - Západ sa roztáčajú kolesá zbrojenia. Zabehané mechanizmy riadenia a pravidlá hry zlyhávajú pod náporom zvonku i zdola.