Osobitosti islamskej stredovekej filozofie - Čech, Ľubomír, 1955-
Príspevok upozorňuje na viacerých moslimských vedcov a filozofov tzv. zlatej éry islamu, ktorí prispeli k celosvetovému intelektuálnemu a kultúrnemu dedičstvu a ktorých myšlienky a dielo stojí za to si pripomínať aj po stáročiach.