Estimation of IBNR reserves with the help of a random shift - Horáková, Galina
Predstavenie prístupu, pomocou ktorého je možné na základe náhodnej premennej, predstavujúcej oneskorenie pri oznámení poistnej udalosti od jej vzniku, zmeniť odhad rezerv potrebných na krytie daných rizík.