Výdavky na vedu a výskum a investičné náklady priamych zahraničných investícií: regionálny pohľad - Darmo, Ľubomír, 1984-
Hlavné dôvody koncentrácie vedeckých a výskumných inštitúcií v jednom regióne, disparita prílevu zahraničného kapitálu medzi slovenskými regiónmi a štruktúra hospodárstva zameraného na spracovateľský (najmä automobilový) priemysel.