Politická kultúra ako koncept - Zubro, Tetyana, 1975-
Príspevok poukazuje na dôležitosť niektorých aspektov politickej kultúry a ich vplyv na proces demokratickej konsolidácie. Autorka vychádza zo základného konceptuálneho vymedzenia politickej kultúry v súčasnej svetovej politológii, opiera sa o široko rozpracované modely politických kultúr v prácach teoretikov z tradične demokratických krajín. Rozoberá základné prístupy zahraničných vedcov k definícii politickej kultúry a typológie politických kultúr.