Risk impact on the quality of accounting information provided in the current conditions of globalization - Mateášová, Martina, 1979-
Globalizačné tendencie v ekonomike majú za následok, že stúpa miera rizík, ktoré ovplyvňujú vnútorné aj vonkajšie prostredie obchodnej spoločnosti. Určitá miera rizík vzniká aj v centrách zdieľaných služieb zriadených národnou korporáciou. Jej úlohou bude sa naučiť identifikovať a riadiť riziká. Efektívnym nástrojom je zavedenie tzv. risk manažmentu.