Process of international joint venture creation (example of Slovak-foreign joint ventures) - Hlušková, Tatiana, 1987-
Analýza procesu vytvárania medzinárodného spoločného podniku, založená na výsledkoch výskumu 45-tich Slovensko-zahraničných spoločných podnikov. Úspech všetkých typov strategických aliancií závisí od správneho výberu partnera a detailnej špecifikácie spolupráce v zmluve. Mnohé z partnerstiev boli založené bez predchádzajúcich vzájomných podnikateľských kontaktov, čo je na škodu veci. Reputácia spoločnosti v procese rozhodovania. Otázky, ktoré sú dôležité pri formalizácii zmluvy o medzinárodnom spoločnom podniku.