Partnership in Slovak-foreign Joint Ventures - Hlušková, Tatiana, 1987-
Najdôležitejším predpokladom úspechu medzinárodných spoločných podnikov (international joint venture, IJV) je výber správneho partnera. Vyhodnotenie dotazníkového prieskumu na 45 slovensko-zahraničných IJV; ide o prvý podrobný prieskum týchto strategických partnerstiev so slovenskou účasťou od rokov 1990-tych. Zisťovanie skúma tri oblasti: pozadie a štrukturálne charakteristiky IJV, charakteristiky vzájomných vzťahov v rámci IJV a vlastnícke zmeny a problémy súvisiace s výkonom.