Anxiety as a Limiting Factor in the Manager's Performance - Szarková, Miroslava, 1951-
Úzkosť alebo dokonca až úzkostné poruchy ako možná reakcia manažérov na súčasné ekonomické a sociálne problémy organizácií a multinárodných korporácií. Definícia pojmov úzkosť, úzkostná porucha. Spôsoby liečby ÚP, ako napríklad psychoanalýza, skupinová psychoterapia, kognitívna behaviorálna terapia. Lieky na potlačenie symptómov ÚP. Vyhľadanie odbornej pomoci ako pozitívny stúpajúci trend. Detailný prehľad úzkostných porúch (ÚP) vvšeobecne a v spojitosti s manažérskymi pozíciami, ako napríklad fobická ÚP, špecifická (izolovaná) fóbia, agorafóbia, sociálna fóbia, panická porucha (epizodická záchvatová úzkosť), generalizovaná ÚP, obsedantno-kompulzívna porucha, reakcia na ťažký stres a adaptačné poruchy, akútna stresová reakcia, posttraumatická stresová porucha, adaptačné poruchy, disociatívne poruchy.