Nové pojmy v oblasti násilia páchaného na ženách - Magurová, Zuzana
Dokumenty OSN zamerané na násilie páchané na ženách. Podpora a ochrana práv žien na pôde EÚ. Terminológia násilia páchaného na ženách v medzinárodnom a európskom kontexte. Pojmy zadefinované Istanbulským dohovorom. Na Slovensku nebol doteraz prijatý samostatný zákon, ktorý by sa týkal ochrany pred domácim násilím, alebo násilím pachanom na ženách.