Komparácia vybraných nástrojov environmentálnej politiky v krajinách Európskej únie - Dupaľ, Andrej
Vybrané nástroje environmentálnej politiky z teoretického aj praktického hľadiska. Pomocou Štatistického úradu EÚ – Eurostatu boli analyzované vybrané environmentálnej nástroje v časovom horizonte 5 rokov. Slovensko z porovnávaných krajín má najvyšší podiel environmentálnych daní na celkovom príjme z daní, avšak pri počte produktov s právom používať Európsku environmentálnu značku a počet registrovaných organizácií s EMAS výrazne stagnuje oproti Rakúsku, Španielsku a Švédsku.