Analýza poistnej regulácie PRIIPs - Kamenárová, Mária
PRIIP (Packaged Retail Investment and Insurance Based Products) regulácia sa považuje za základný kameň regulácie finančného odvetvia z hľadiska ochrany spotrebiteľa, keďže si dáva za cieľ zlepšiť kvalitu, ako aj obsah a formu informácií, ktoré musia byť poskytnuté spotrebiteľom. Regulácia vyžaduje zavedenie štandardizovaného "Dokumentu s kľúčovými informáciami" tzv. KID, ktorý je dizajnovaný spôsobom, aby jednoducho a prístupne predstavil spotrebiteľovi základné prvky investičných produktov. Definovanie PRIIP produktu a KID. V príspevku sa venuje pozornosť iba investičným produktom založeným na poistení. Problémy implementácie regulácie PRIIP v praxi. Implementácia Nariadenia o PRIIPs sa odložila o rok s dátumom účinnosti 1.1.2018.