Dominant Psychoactive Drugs in the Central European Region: a Wastewater Study - Mackuľak, Tomáš
Slovensko a Česko sú v konzumácií metamfetamínu na najvyšších priečkach v Európe. V rámci Slovenska je najvyššia spotreba v Dunajskej Strede a Trnave. Tramadol a venlaxafín boli tiež vyskok umiestnené. Údaje sú porovnateľné s ostatnými európskymi mestami, ale konzumácia kokaínu je na Slovensku nižšia.