Přírodní extrémy a cestovní ruch - Novák, Svatopluk
Prírodné extrémy a ich špecifikácia. Komplexné posúdenie a klasifikácia prírodných extrémov. Extrémne prírodné stavy vedúce k obmedzeniu či znemožneniu cestovného ruchu v postihnutej oblasti. Príklad tsunami v juhovýchodnej Ázii v roku 2004. Prírodné extrémy a ich dopady na cestovný ruch.