Problematika bezpečnostných rizík v bankovom sektore - Korauš, Antonín
Komerčné banky sú pri výkone svojej činnosti vystavené množstvu rizík. Pre banky je veľmi dôležité, aby jednotlivé riziká dokázali presne rozoznať a odlíšiť od ďalších rizík. Je nutné, aby banky mali vytvorené mechanizmy, ktoré by riziká nielen identifikovali a vyčíslili, ale tiež aby boli schopé využiť účinné nástroje pre ich zamedzenie.