Financial analysis - an effective tool for farm management - Lyubenova, Anelia
Prehľad finančných modelov vhodných na zabezpečenie likvidity a ziskovosti farmy. Altmanov a Durantov model pomáhajú udržiavať likviditu v určitých limitoch a zlepšovať ziskovosť. Du Pontov model sa sústredí najmä na analýzu ziskovosti. Možnosti predpovedania budúcich finančných ťažkostí.