Dynamika inflácie v krajinách monetárnej únie: jej vplyv na spoločnú hospodársku politiku - Kupkovič, Patrik
Objasnenie a odvodenie rovnováhy modelu monetárnej únie ako aj funkcie strát nadnárodnej politickej autority. Výsledky a analýza ich robustnosti. Sumarizácia najdôležitejších zistení a interpretácia ich makropolitických implikácií.