Blockchain změní dodavatelské řetězce - Kolář, Vojtěch
Súčasné dodávateľské reťazce vyzerajú ako rozkošatené stromy, ktoré na seba nabaľujú stále viac dodávateľov, poskytovateľov služieb a odberateľov. Kľúčom k lepšiemu prehľadu o zložitých sieťach a dohľadu nad nimi by sa v budúcnosti mohla stať distribuovaná decentralizovaná databáza blockchain. V oblasti dodávateľského reťazca sa dá využiť pre monitorovanie celej cesty výrobku k spotrebiteľovi. Otvorenosť systému blockchain zároveň funguje ako preventívna ochrana pred nekalými obchodnými praktikami.