Short-run elasticity of substitution - Szomolányi, Karol, 1976-
Odhadovanie krátkodobej elasticity substitúcie vstupov. Overenie metódy odhadu na údajoch z USA podľa 35 Jorgensonových sektorov. Teória i empíria potvrdzujú, že hodnota elasticity substitúcie je relatívne nízka a líši sa v rámci sektorov. Využitie navrhovanej stratégie odhadu napríklad v krajinách s nedostatočnými údajmi.