Tichá spediční revoluce - Novotný, Radek
Tradičná schéma nákladnej dopravy sa mení. Vznikajú start-upy, ktoré vyvíjajú digitálne špedičné platformy podobné aplikácii Uber. Pri zjednodušení a zrýchlení procesov by mohli priniesť aj menej prázdnych kamiónov na cestách a menej emisií. Hlavným konkurentom pre start-upy vyvíjajúce špedičné aplikácie sú burzy nákladov.